Danone Logo

Internationale sprekers en afgevaardigden uit alle domeinen van het onderzoek naar intestinale microbiotica, zoals artsen, voedingsdeskundigen, diëtisten, apothekers en biologen, namen deel aan de top, waar een brede waaier aan onderzoek werd voorgesteld. Onder andere obesitas, borstvoeding, darmaandoeningen en leverkanker waren thema's die op de top besproken werden. Vele thema's waren bijzonder interessant voor de aanwezige pediaters. Daarom viel onze keuze op de hoogtepunten van de top die betrekking hebben op de gezondheid van kinderen. Professor Massimo Pettoello-Mantovani, Algemeen Secretaris van de European Paediatric Association (EPA), nam deel aan de top en wist ons het volgende te vertellen:

“De potentiële impact van intestinale microbiotica wordt binnen het domein van de pediatrie onvoldoende erkend door pediaters, wegens een gebrek aan dialoog tussen de domeinen.”

Surf naar www.paediatricgutmicrobiota.com voor meer informatie over de belangrijkste bevindingen van de Gut Microbiota for Health Summit van dit jaar, die relevant zijn voor pediaters.

De organisatie Gut Microbiota for Health (GMfH) maakt deel uit van de European Society of Neurogastroenterology and Motility (ESNM) en houdt het wetenschappelijke debat over thema's met betrekking tot intestinale microbiotica op gang. Bovenop het voeren van een gespecialiseerd uitwisselingsprogramma vormde het GMfH samen met de American Gastroenterology Association (AGA), de ESNM, de European Society for Paediatric Gastroenterology (ESPGHAN), de European Crohn’s and Colitis Organisation (ECCO), en de European Association for the Study of the Liver (EASL), een gezamenlijk wetenschappelijk comité voor de organisatie van de vierde GMfH World Summit die dit jaar plaatsvond in Barcelona (14-15 maart).

Meer lezen? Registreer u gratis

Gezondheidsprofessionals krijgen als Danone Health-abonnee exclusieve voordelen: toegang tot onderzoek, nieuws en downloads, exclusieve voordeelacties, updates in uw mailbox.

Loading