Danone Logo

Dit boek bundelt de bestaande wetenschappelijke literatuur inen nieuw referentiedocument, dat peilt naar de rol van yoghurt in het eetpatroon en de gezondheid, naar de samenstelling met micro- en macronutriënten en naar de mechanismen die aan de grondslag kunnen liggen van de gunstige invloed op de gezondheid. Uit het boek blijkt onder meer dat een regelmatige consumptie van yoghurt bijdraagt tot de inname van cruciale voedingsstoffen, zoals calcium en eiwitten, of hoe yoghurt in verband wordt gebracht met gezonde eet- en leefgewoonten.

De auteurs nemen de bestaande bewijzen onder de loep die de consumptie van yoghurt in verband brengen met een gezond hartmetabolisme en andere gezondheidseffecten: de bewezen gunstige invloed op de lactosevertering**, de veelbelovende rol in de controle van het lichaamsgewicht en in de preventie van  type-2 diabetes en de mogelijke impact op cardiometabole risicofactoren. 

Wilt u meer weten over yoghurt? Bestel dan zeker het boek!

Bestellen

*Eén boek per persoon – voorraad van 100 boeken
** De levende yoghurtfermenten, vanaf een hoeveelheid van 108 kolonievormende eenheden van levende startermicro-organismen (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus en Streptococcus thermophilus) per gram, verbeteren de lactosevertering van het product bij mensen die lactose moeilijk verteren. Te consumeren in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. 

Niet-commerciële informatie onderworpen aan het oordeel van gezondheidsprofessionals en niet bedoeld als promotie van eenderd welk product. Niet bestemd voor consumenten of het grote publiek.

Meer lezen? Registreer u gratis

Gezondheidsprofessionals krijgen als Danone Health-abonnee exclusieve voordelen: toegang tot onderzoek, nieuws en downloads, exclusieve voordeelacties, updates in uw mailbox.

Loading