Instituut Danone

 • introImage

  NEEM DEEL AAN DE AWARD VAN INSTITUUT DANONE

  13/07/2015

  Bent u een onderzoeker of student? Hebt u een onderzoek verricht op het gebied van het menselijke microbioom of op het gebied van zuivelproducten, yoghurt, gefermenteerde melk met of zonder probiotica, en u wilt uw onderzoek delen (thesis, eindwerk, doctoraat, publicatie, ...) met het grote publiek ? Stuur ons dan een vulgariserende versie van uw wetenschappelijk artikel vóór 2 oktober 2015 en u maakt zo misschien kans op die 2500 euro.

  Lees meer new
 • introImage

  Ontdek de infografiek over ‘Een gezond tussendoortje’

  14/04/2015

  Tussendoortjes nemen in onze voeding een belangrijke plaats in. Ze kunnen perfect passen binnen een evenwichtig eetpatroon, of juist heel ongezond zijn. Met de nieuwe infografiek van YINI help je je patiënten een gezond tussendoortje te kiezen.

  Lees meer new
 • introImage

  Infografiek : De rol van proteïnen bij hongercontrole

  14/04/2015

  Als je je eetlust onder controle kunt houden, houd je ook makkelijker je energie-inname binnen de perken. Proteïnen kunnen hierbij helpen. Ontdek hoe dit in zijn werk gaat met deze nieuwe YINI-infografiek, opgesteld op basis van de recente wetenschappelijke ontwikkelingen.

  Lees meer new
 • MELKPRODUCTEN UIT HET DIEET SCHRAPPEN HEEFT NIET GELEID TOT EEN LAGER RISICO OP HART- EN VAATZIEKTEN

  14/04/2015

  Tegenstrijdige gegevens over de effecten van melkprocuten op de hart- en vaatgezondheid zorgen voor verwarrende berichtgeving. Volgens sommige richtlijnen is vet uit melkproducten te mijden, andere richtlijnen raden dan weer drie à vier porties zuivel per dag aan. Er zijn nog geen gerandomiseerde studies die de concrete effecten van een gewijzigde inname van melkproducten op het vlak van verzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren en transvetzuren hebben geëvalueerd. Deze studie is ontworpen om na te gaan of een gewijzigde inname van hele voedselgroepen resulteert in significante veranderingen in de vetzuurniveaus.

  Lees meer new
 • Kan yoghurt tijdens de adolescentie helpen de consumptie van melkproducten op peil te houden?

  14/04/2015

  De adolescentie is een kritieke periode, waarin we gewoontes ontwikkelen voor de rest van ons leven. Een prospectieve longitudinale studie van Australische adolescenten wijst op een significante afname in het zuivelgebruik tussen twaalf en zeventien.

  Lees meer new
 • Yoghurt biedt een oplossing voor lactose-intolerantie : 5 relevante feiten (infografiek)

  11/02/2015

  NOM1

  Yoghurt bezit een bijzondere en unieke eigenschap waardoor het goed verteerbaar en getolereerd wordt door mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren.

  Lees meer new