Danone Logo

Instituut Danone Stimuleert wetenschappelijk voedingsonderzoek

Instituut Danone Logo Instituut Danone

Over Instituut Danone

Van wetenschappelijk onderzoek tot voedingsinformatie.  Het Instituut Danone zet zich al meer dan 20 jaar in voor het bevorderen van de kennis en het onderzoek op het vlak van voeding.

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Yoghurt bezit een bijzondere en unieke eigenschap waardoor het goed verteerbaar en getolereerd wordt door mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren.

 De consumptie van melk en yoghurt voorkomt tanderosie

De consumptie van melk en yoghurt voorkomt tanderosie

Koolzuurhoudende dranken, zure snacks en snoep verhogen het risico op tanderosie, terwijl melk en yoghurt tanderosie tegengaan.

Infografiek  gezonde tussendoortjes

Infografiek gezonde tussendoortjes

Tussendoortjes nemen in onze voeding een belangrijke plaats in.

Yoghurt eten kan het risico op diabetes type 2 met 28% verlagen

Yoghurt eten kan het risico op diabetes type 2 met 28% verlagen

Een nieuw onderzoek gepubliceerd in Diabetologia toont aan dat een hogere consumptie van yoghurt, in vergelijking met geen enkele consumptie, het risico op het ontstaan van diabetes type 2 significant kan verlagen. 

Derde yoghurt wereldtop gewichtscontrole als centraal thema

Derde yoghurt wereldtop gewichtscontrole als centraal thema

Overgewicht is een fenomeen dat terug te vinden is bij alle bevolkingsgroepen overal ter wereld, zowel bij de gegoede als de minder gegoede klassen. Het neemt zelfs aan een nooit gezien tempo toe bij onze viervoeters, de huisdieren! 

Het Instituut Danone reikt zijn awards uit

Het Instituut Danone reikt zijn awards uit

De Awards van het Danone Instituut belonen 2 Belgische jonge onderzoeksters voor hun onderzoek over de microbiota.

Yoghurt is rijk aan voedingsstoffen

Yoghurt is rijk aan voedingsstoffen

Yoghurt bevordert een gezonder voedingspatroon

Studie

Studie

Melkproducten uit het dieet schrappen heeft niet geleid tot een lager risico op hart- en vaatziekten

Studie

Studie

Kan yoghurt tijdens de adolescentie helpen de consumptie van melkproducten op peil te  houden?

Loading