Danone Logo

Instituut Danone Stimuleert wetenschappelijk voedingsonderzoek

Instituut Danone Logo Instituut Danone

Over Instituut Danone

Van wetenschappelijk onderzoek tot voedingsinformatie.  Het Instituut Danone zet zich al meer dan 20 jaar in voor het bevorderen van de kennis en het onderzoek op het vlak van voeding.

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Yoghurt bezit een bijzondere en unieke eigenschap waardoor het goed verteerbaar en getolereerd wordt door mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren.

 De consumptie van melk en yoghurt voorkomt tanderosie

De consumptie van melk en yoghurt voorkomt tanderosie

Koolzuurhoudende dranken, zure snacks en snoep verhogen het risico op tanderosie, terwijl melk en yoghurt tanderosie tegengaan.

10e Danone International Prize for Nutrition

10e Danone International Prize for Nutrition

De 10e Danone International Prize for Nutrition gaat naar prof. Philip Calder voor zijn buitengewone werk op het vlak van voeding en immuniteit

 

Infografiek  gezonde tussendoortjes

Infografiek gezonde tussendoortjes

Tussendoortjes nemen in onze voeding een belangrijke plaats in.

Gerenomeerde wetenschapper Gökhan S. Hotamisligil, MD, PhD, krijgt 9e Internationale Voedingsprijs van Danone

Gerenomeerde wetenschapper Gökhan S. Hotamisligil, MD, PhD, krijgt 9e Internationale Voedingsprijs van Danone

SAN DIEGO - Het Internationaal Danone Instituut heeft vandaag bekend gemaakt dat vooraanstaand wetenschapper Gökhan S. Hotamisligil, MD, PhD, de 9e Internationale Voedingsprijs van Danone in de wacht sleept voor zijn uitstekend onderzoek rond immunologie en stofwisselingsziekten.

Het Instituut Danone reikt zijn awards uit

Het Instituut Danone reikt zijn awards uit

De Awards van het Danone Instituut belonen 2 Belgische jonge onderzoeksters voor hun onderzoek over de microbiota.

Yoghurt is rijk aan voedingsstoffen

Yoghurt is rijk aan voedingsstoffen

Yoghurt bevordert een gezonder voedingspatroon

Yoghurt eten kan het risico op diabetes type 2 met 28% verlagen

Yoghurt eten kan het risico op diabetes type 2 met 28% verlagen

Een nieuw onderzoek gepubliceerd in Diabetologia toont aan dat een hogere consumptie van yoghurt, in vergelijking met geen enkele consumptie, het risico op het ontstaan van diabetes type 2 significant kan verlagen. 

Ontdek de infografiek over ‘Een gezond tussendoortje’

Ontdek de infografiek over ‘Een gezond tussendoortje’

Tussendoortjes nemen in onze voeding een belangrijke plaats in.

Loading