Danone logo

Instituut Danone

Instituut Danone Logo Instituut Danone

Over Instituut Danone

Van wetenschappelijk onderzoek tot voedingsinformatie.  Het Instituut Danone zet zich al meer dan 20 jaar in voor het bevorderen van de kennis en het onderzoek op het vlak van voeding.

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Yoghurt bezit een bijzondere en unieke eigenschap waardoor het goed verteerbaar en getolereerd wordt door mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren.

Melkproducten en gezondheid

Melkproducten en gezondheid

De waarheid over het wetenschappelijke bewijs rond melkproducten en gezondheid

Studie

Studie

Zuivelproducten en gezondheid: voordelen en vooroordelen

Is yoghurt het ideale tussendoortje voor kinderen?

Is yoghurt het ideale tussendoortje voor kinderen?

International Conference on Nutrition & Growth 2017 – YINI

Studie

Studie

Yoghurtconsumptie geassocieerd met lagere mortaliteit

Zuivelmatrix als geheel belangrijker dan afzonderlijke nutriënten

Zuivelmatrix als geheel belangrijker dan afzonderlijke nutriënten

De gezondheidseffecten van voedingsmiddelen, zoals zuivel, zijn meer dan de som van hun afzonderlijke componenten.

Yoghurt, intestinale microbiota en gezondheid, wat denkt de evidence-based geneeskunde ervan?

Yoghurt, intestinale microbiota en gezondheid, wat denkt de evidence-based geneeskunde ervan?

Er is steeds meer belangstelling voor gefermenteerde producten die levende micro-organismen bevatten, zoals yoghurt. De reden daarvoor is eenvoudig: nieuwe onderzoekstools tonen steeds vaker aan dat het gunstige effect van yoghurtfermenten op onze gezondheid geen mythe is.

 

Studie

Studie

Dagelijks 100 g yoghurt extra eten kan de kosten van diabetes verlagen. 

 

Studie

Studie

Nieuw bewijs over yoghurt & preventie van diabetes type 2

Loading