Danone logo

Instituut Danone

Instituut Danone Logo Instituut Danone

Over Instituut Danone

Van wetenschappelijk onderzoek tot voedingsinformatie.  Het Instituut Danone zet zich al meer dan 20 jaar in voor het bevorderen van de kennis en het onderzoek op het vlak van voeding.

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Infografiek ‘Lactose-intolerantie’

Yoghurt bezit een bijzondere en unieke eigenschap waardoor het goed verteerbaar en getolereerd wordt door mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren.

Studie

Studie

Nieuw bewijs over yoghurt & preventie van diabetes type 2

Award 2017 - Inschrijving

Award 2017 - Inschrijving

Neem deel aan de award van Danone Instituut. Deadline 09 maart 2017. 

Yoghurt is rijk aan voedingsstoffen

Yoghurt is rijk aan voedingsstoffen

Yoghurt bevordert een gezonder voedingspatroon

Grant Danone Instituut 2016

Grant Danone Instituut 2016

Een Belgisch onderzoek analyseert de evolutie van het imago van yoghurt doorheen de tijd. 

Studie

Studie

Yoghurtconsumptie geassocieerd met lagere mortaliteit

Studie

Studie

Dagelijks 100 g yoghurt extra eten kan de kosten van diabetes verlagen. 

 

Danone Leerstoel door Prof. Tremblay

Danone Leerstoel door Prof. Tremblay

Dit jaar was het woord voor de universitaire leerstoel van het Danone Instituut aan Professor Angelo Tremblay (PhD, Department of Kinesiology, Laval University, Canada). Hij gaf op uitnodiging van professor F. Leroy een uiteenzetting op de Vrije Universiteit Brussel die als titel meekreeg « Yogurt: a long-standing food to help restrain modern disease », over de effecten van yoghurtconsumptie op vetzucht en de gevolgen ervan op het metabolisme.

Hoogtepunten ICD 2016

Hoogtepunten ICD 2016

Herbeleef het ICD 2016: hoogtepunten van het YINI-symposium

Loading