Instituut Danone

 • Yoghurt biedt een oplossing voor lactose-intolerantie : 5 relevante feiten (infografiek)

  11/02/2015

  NOM1

  Yoghurt bezit een bijzondere en unieke eigenschap waardoor het goed verteerbaar en getolereerd wordt door mensen die moeilijkheden hebben om lactose te verteren.

  Lees meer new
 • introImage

  Instituut Danone : Doctoraatsbeurs toegekend aan C. Druart

  11/02/2015

  CĂ©line Druart presenteerde eind oktober in het Instituut Danone haar doctoraatsscriptie onder de titel "Production of PUFA-derived metabolites by the gut microbiota". Hiervoor kreeg zij een beurs, gedurende 4 jaar toegekend door het Instituut Danone.

  Lees meer new
 • introImage

  Yoghurt: een dagelijkse partner voor de gezondheid

  8/12/2014

  Download de infografiek 'Yoghurt: een dagelijkse partner voor de gezondheid
  Tijdens dit internationale symposium werden de meest recente bevindingen over de impact van yoghurt op de volksgezondheid belicht.

  Lees meer new
 • introImage

  De Luxemburgparadox: volvette zuivelproducten omgekeerd geassocieerd met prevalentie obesitas

  30/10/2014

  Uit recent onderzoek blijkt dat een grotere consumptie van zuivelproducten mogelijk nuttig kan zijn om globale en abdominale obesitas tegen te gaan. Dit dwarsdoorsnedeonderzoek onderzocht of de consumptie van zuivelproducten kon worden geassocieerd met de prevalentie van globale en abdominale obesitas. De 1352 proefpersonen waren deelnemers aan de studie 'Observation of Cardiovascular Risk Factors in Luxembourg'.

  Lees meer
 • introImage

  Heupfracturen: Framingham toont aan dat melk en yoghurt risico kunnen verminderen

  30/10/2014

  Zuivelproducten bevatten heel wat voedingsstoffen die goed zijn voor de botten. Toch blijft de rol van zuivel in de preventie van heupfracturen omstreden. Een nieuwe studie suggereert dat een grotere inname van melk en melk + yoghurt het risico op een heupfractuur bij ouderen zou kunnen verminderen. Deze beschermingsmechanismes kunnen gedeeltelijk, maar niet geheel, worden toegeschreven aan de effecten van zuivel op de botmineraaldichtheid.

  Lees meer
 • introImage

  Lactose-intolerantie: ontdek de praktische fiches voor u en uw patiënten

  27/05/2014

  De praktische #YINI informatie fiches, over lactose-intolerantie, bieden een informatief en gestructureerd overzicht van de belangrijkste vragen die kunnen optreden tijdens uw consultaties waarbij de categorie 'melkproducten' wordt besproken.

  Lees meer