Danone logo

Over het Internationaal Danone Instituut

Het Internationaal Danone Instituut is een non-profitorganisatie die de wetenschappelijke kennis over eetpatronen en voedingsmiddelen wil uitbreiden en verspreiden ten voordele van de volksgezondheid. Om dat te bereiken, steunt het Internationaal Danone Instituut onderzoeksinitiatieven en opleidingsprogramma's over eetpatronen en voedingsmiddelen voor professionals in de gezondheidssector en het onderwijs. Bovendien wil het Instituut ook het grote publiek over die onderwerpen informeren.

 

De Internationale Voedingsprijs van Danone

Het Internationaal Danone Instituut, een non-profitorganisatie, kent elke twee jaar de Internationale Voedingsprijs van Danone toe, met de steun van de Franse "Fondation pour la Recherche Médicale".

De prijs werd in het leven geroepen om uitmuntendheid en vooruitgang in voeding te belonen, en wordt uitgereikt met hetzelfde doel als vooraanstaande wetenschappelijke prijzen - als erkenning van een onderzoeker of onderzoeksteam die een grote vooruitgang in de voedingswetenschap teweegbrengen, inclusief nieuwe concepten en onderzoeksterreinen met mogelijke toepassingen voor menselijke voeding en gezondheid.

Laureaten worden gekozen na een onafhankelijke, internationale en consultatieve selectieprocedure die transparantie en objectiviteit garandeert, en ontvangen € 120.000 als erkenning voor gepubliceerd wetenschappelijk werk.

Meer informatie op institutdanone.org

Raadpleeg de pdf versie 'The Danone International Prize for Nutrition and the Danone Institutes: Danone's commitment to health'

Raadpleeg de pdf versie 'The Foundation for Medical Research supports French medical research and the Danone International Prize for Nutrition'

Raadpleeg de pdf versie 'The Danone Institute International has supported research since 1997'

Loading