Danone logo

Neem deel aan de award van Danone Instituut

Deadline 09 maart 2017

Bent u een onderzoeker of student? Hebt u een onderzoek verricht op het gebied van één van de thema’s hieronder, en u wilt uw onderzoek delen (thesis, eindwerk, doctoraat, publicatie, ...) met het grote publiek ? Stuur ons dan een vulgariserende versie van uw wetenschappelijk artikel vóór 09 maart 2017 en u maakt zo misschien kans op die 2500 euro.

Thema’s :

 • de bijzonderheden van zuivelproducten, yoghurt, gefermenteerde melk en gefermenteerde melk met probiotische, prebiotisch en symbiotische eigenschappen die bijdragen aan de gezondheid van de mens (studies in vitro en/if in vivo, kennis en nieuwe inzichten, bepaalde mechanismen, mythes en realiteiten, …); 
 • Het belang van de 'microbiota', darmgezondheid en welzijn;
 • De impact van samen eten (met familie, in groep, …), op de context of omgeving van het eten van maaltijden, op de nutritionele kwaliteit van de maaltijden, op het eetgedrag of sommige psychologische factoren van de mensen die eten.

In lijn met zijn missie om kennis met betrekking tot voeding te bevorderen, zal het Instituut Danone België in 2017 voor de tweede keer een award uitreiken voor een artikel dat geschreven is in duidelijke, verstaanbare taal en dat een wetenschappelijke publicatie het best toegankelijk maakt voor het grote publiek.

Hoe deelnemen?

  • Schrijf u hier in of stuur ons voor 09 maart 2017 uw kandidatuur op via institute@danone.com;
  • Uw kandidatuur moet het volgende bevatten:
   • uw onderzoekswerk dat de basis zal vormen van uw artikel bestemd voor het grote publiek;
   • uw artikel in het Nederlands of Frans op een A4 papier(recto verso/max.6000 karakters);
   • een document waaruit blijkt dat u behoort of behoorde tot een Belgische academische of wetenschappelijke instelling (hoger of universitair niveau).

Inschrijven

De winnaars (één Nederlandstalige en één Franstalige) worden gekozen door een jury bestaande uit leden van het stuurcomité van het Instituut Danone, aangevuld door zes externe personen.

Download het reglement

Over Instituut Danone België

Het doel van Instituut Danone België is om de kennis en het onderzoek op vlak van voeding te bevorderen en dit al meer dan 20 jaar lang. Het Instituut Danone heeft als opdracht het bevorderen van de gezondheid van de mens. Zijn belangrijkste doelstelling op het gebied van volksgezondheid is het benadrukken van het belang van voeding met een bijzondere aandacht voor de categorie van de zuivelproducten, yoghurt, gefermenteerde melk en gefermenteerde melk met probiotica.


Loading