Artikels

41 artikels
Tags

Hydratatie voor de gezondheid: huidige gegevens en toekomstige richtingen

Ter gelegenheid van de editie van 2021 van de wetenschappelijke conferentie Hydration for Health werd het laatste onderzoek naar de wetenschap van hydratatie gedeeld. Verschillende deskundigen hebben een presentatie gegeven over wat we weten en wat er op dit gebied van onderzoek zal komen. Associati...
16 juli 2021

Bronnen van eiwit in de voeding

Eiwitten zijn macromolecules uit de voeding waarvan een dagelijkse inname noodzakelijk is voor het lichaam. De aminozuren waaruit ze bestaan worden op verschillende manieren door het lichaam gebruikt om zijn structuur in stand te houden en te vernieuwen. Er bestaan veel verschillende dierlijke en pl...

DIPA conferentie en prijzen 2021

Gesponsord door Danone Institute International en uitgereikt om de 2 jaar, wil de Danone Prize for Alimentation collaboratieve en innovatieve benaderingen met betrekking tot voeding en gezondheid aanmoedigen. In 2021 beloont de jury Dr. Jess HAINES voor onderzoek naar het opbouwen van gezonde en duu...

Voeding en immuniteit

Een optimale werking van het immuunsysteem is essentieel om te overleven en ons tegen mogelijke ziekteverwekkers te beschermen. Ook de modulering ervan is belangrijk, zodat ons lichaam in elke levensfase de juiste immuunreacties heeft. Vandaag begrijpen we steeds beter de interacties tussen voedin...
23 maart 2021

Zorg dragen voor je microbioom is niet zo moeilijk

De menselijke darmen bevatten meer dan 10.000 miljard micro-organismen, die samen het darmmicrobioom vormen. Nu blijkt dat veel ziekten die worden uitgelokt door auto-immuniteit of ontstekingsmechanismen het gevolg kunnen zijn van een kwalitatieve en functionele verandering van die zogenaamde ‘darmf...
12 januari 2021