Erwtencrème met Cottage cheese, pompoenpitten en gerookte spekreepjes
Erwtencrème met Cottage cheese, pompoenpitten en gerookte spekreepjes
Ingredients (Voor 4 personen)
- 500 g diepgevroren erwten
- 1 ui
- 500 ml groentebouillon (1 blokje + water) Enkele pompoenpitten
- 1 potje Cottage Cheese (200 g) 100 g gerookte spekreepjes
- Koriander
- Peper en zout
Preparation
- Kook in een steelpan de erwten en de ui in de groentebouillon (ongeveer 20 minuten).
- Voeg de Jockey Cottage Cheese toe, mix het geheel en gebruik een puntzeef om de velletjes eruit te halen. Kruid naar smaak (door het spek mag je niet te veel zout toevoegen).
- Rooster de pompoenpitten in een antiaanbakpan zonder vetstof. Zet ze aan de kant.
- Bak de spekreepjes in ongeveer 3 minuten goudbruin in een pan zonder vetstof op een hoog vuur.
- Bestrooi de erwtencrème met de pompoenpitten, de spekreepjes en de koriander. Serveer onmiddellijk.