Roereieren met Fjord, paddenstoelen en crème van piquillo's
Roereieren met Fjord, paddenstoelen en crème van piquillo's
Ingredients (Voor 4 personen)
- 200 g paddenstoelen (vers of uit blik)
- 1 potje Fjord
- 8 eieren
- 10 g boter
- Peper en zout
Voor de crème van piquillo's:
- 100 g ingemaakte piquillo paprika's
- 1 potje Fjord
- Zout
Preparation
- Sauteer de paddenstoelen in boter in een pan op middelhoog vuur gedurende 3 minuten en zet aan de kant.
- Laat de piquillo's uitlekken. Leg ze in de kom van een blender met water. Mix de piquillo's tot een homogene crème (ongeveer 3 minuten).
- Giet de crème in een kleine steelpan, verwarm ze op een zeer laag vuur gedurende 5 minuten, voeg de Fjord toe, kruid en zet aan de kant.
- Breek de eieren in een kom en klop krachtig. Bak ze al roerend in een pan op laag vuur gedurende 3 minuten. Wanneer de eieren beginnen te stollen, voeg je de andere pot Fjord toe. Bak af op een heel laag vuur en blijf roeren (ongeveer 2 minuten).
- Verdeel de roereieren over 4 borden, bedek ze met paddenstoelen en voeg een lepel van de piquillocrème toe. Serveer onmiddellijk.